HTML

Kiengedem a gőzt

Néha sok lesz már mindenből és akkor irogatok. Átmenetileg engedélyezem a kommentelést, de ha elszabadul a tahóság, akkor ismét letiltom.

2012.12.04. 19:23 Dilis Csávó

Ötven jóbarát 10 négyzetméteren!

Az igazság az, hogy szeretek a svéd bútorboltba járni. Venni sajna nem sokat sikerül mert amikor lakást rendeztem be, akkor túl messze voltam minden IKEA-tól, amikor meg van a közelemben egy, akkor pont valami albérletben dekkolok.

Mindezzel együtt a nevezett üzletlánc praktikumnak kinevezett tömegnyomor kultuszát idegesítőnek tartom.

Mivel egy kép többet mond ezer szónál, egy vidijó meg tízezernél, íme egy kis hangulatcsináló:

Na, jó mi? Ha nem érted mi bajom van, akkor szevasz. Ha sejted, akkor olvass tovább, ha pedig máris tudod, akkor indíts blogot!

Megvan a négy elemim, értem én, hogy sokaknak nem telik nagy lakásra, nem a cociális érzéketlenség hozza felszínre a fikatrollt bennem. De, mégis, hatan 40 négyzetméteren? És még jóbarátok is? Hehe, ezek tutti nem laktak még kollégiumban. Külön tetszenek a bemutatóteremben hasonló elgondolások mentén kialakított kis mintalakások is. Családi otthon 30 négyzetméteren! Értsd: ebédlő, konyha, nappali, fürdőszoba. Milyen praktikus, ugye? Mégis el tudom képzelni, hogy 3 ember elfér 30 négyzetméteren, na, de a hat jóbarát szenárió számomra képtelenségnek tűnik.

Ugyebár az embereknek szaguk van. Ez jöhet egyszerű higéniai sajátosságokból (erről értekezek még hollandiai tapasztalataim kapcsán), meg ugye a szubabdominális ventilláció (póriasan fingás) révén. Orrdugókat is lehet kapni az IKEA-ban? Szintén érdekes lehet a nemi kapcsolatok technikai részleteinek lebonyolítása is az emeletes ágyakon. Mert egyébként van itt személyes tér is! Elhúzod a firhangot apám, és máris légmentesen záró pánikszobában találod magad. Szerencsére  van egy igen okos tábla is információk továbbítására. Mert ugye a hat jóbarát ebben a hangversenyteremben elkerülheti egymást és akkor kell a cetlizés (Hörgenbörgen cetlitartó mágnes: 199 Ft (Family kártyával 99 Ft)). Van is mit üzenni:

"Tegnap hangosan nyögtetek, tegyetek hangtompítót a szátokra"

"Valaki megette a szendvicsemet!" - "Bocs, mindjárt visszaadom."

A hat jóbarát kb. egy hónap után hat elmebeteg lenne, akik rekedtre üvöltözött torokkal szornák a sztrichtint egymás bablevesébe.

Ennél tudok egyébként jobbat is. Veszünk egy tíz négyzetméteres helyiséget és polcrendszert építünk be, görgős tepsikkel. Ezzen a pompás lakáson nem tíz, hanem mindjárt ötven jóbarát is osztozhat. Szépen, mint a kenyeret a sütőbe, érkezési sorrendben betolják magukat a lakók az egyik polcra. Itt mindenkinek lenne intimitásra is lehetősége, mert a szűk helyen még a fejét sem emelhetné fel senki, hogy kukkolja mit csinál a másik. Lám, engem miért nem alkalmaz az IKEA? Nem is értem.

Értem én, hogy legyünk praktikusak, de ugye lakberendezésben elkelne egy kis realitás is. Bár, ki tudja, lehet, hogy az IKEA nagyon is reális és már a 2013-as év Magyarországára tervez...

Szólj hozzá!

Címkék: lakberendezés IKEA kis terek


A bejegyzés trackback címe:

https://kiengedemagozt.blog.hu/api/trackback/id/tr604947777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása