HTML

Kiengedem a gőzt

Néha sok lesz már mindenből és akkor irogatok. Átmenetileg engedélyezem a kommentelést, de ha elszabadul a tahóság, akkor ismét letiltom.

2012.12.16. 09:35 Dilis Csávó

Addendum: avagy hogyan etessünk mustárt a macskával

Éppen tegnap írtam, hogy Orbán országlásának, és így a tandj bevezetesének mégis lehet valami pozitív hozadéka. Nos, mára kiderült, hogy ettől nem kell tartanunk. Orbán egy régi trükköt alkalmazott, és a sok hallgató és diák mindezt be is vette.

Nos, mindenekelőtt egy vicc:

Hitler, Göring és Göbbels vitatkoznak azon, hogyan kell mustárt etetni egy macskával.

Göring jelentkezik először: - Erővel mindent el lehet érni, mein Führer! - Azzal megfogja a lábuknál lebzselő macsekot, és elkezdi tömni a mustárt a szájába. Az fúj, prüszköl, de csak nem eszi.

Ezután Göbbels következik: - Nos, ha jól csomagoljuk a  dolgokat, akkor azt mindig meg is eszik. - majd elővesz egy szelet sonkát, megkeni mustárral, összehajtogatja és odakínálja a macskának. Az  szagolgatja, kerülgeti, de végül csak otthagyja.

Hitler erre csak legyint: - Amatőrök vagytok, fiúk! - Szépen felemeli a macskát, bekeni a fenekét mustárral és ledobja. Erre a macska ész nélkül, vinnyogva kezdi el lenyalogatni a mustárt a saját hátsójáról. - Látjátok? Nemcsak hogy önként nyalja a mustárt, de még élvezi is!

Oké, akkor nézzük.

Adott egy felősoktatás, ahol bevezették a röghözkötést. A hallgatók forrongtak. Erre a kormány meglengeti a tandíjat, és a hallgatók végleg kiakadnak. Ekkor megmentőként fehér lovon belovagol és a hallgatók immár boldogan fogják elfogadni a röghözkötést.

Na, persze annyira nem tartom okosnak Viktort, hogy ezt előre ennyire átgondolta, megtervezte volna. Van ugyanakkor egy ilyen olvasata is a dolognak. Ezenkívül pedig számos egyéb következtetésre jutottam:

1. Ami történt az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Fideszben és  így Magyarországon egyszemélyi uralom van. A kormányzat nemrég még azt kommunikálta, hogy a tandíj egy átgondolt, végleges döntés volt. Most Viktor egyet morcan, és minden fejre áll. Mi több. Akkor találja ki a reform lényegét, amikor az újságírók rákérdeznek. Na, jó, lehet nem pont akkor, de valószínűleg egy romkocsmai beszélgetés alatt. Ez tehát a fidesznél az átgondolt, előkészített kormányzati döntés?

2. Az oktatási kormányzatnál valami borzasztó gerinctelen csinyovnyikok dolgozhatnak, ha mindezt eltűrik a főnöküktől. Hoffman Rózsa immár sokadjára teszi ki az ablakba a fenekét, és azt rúgdossák is rendesen, és immár sokadjára Viktorka felülről mindenbe belenyúl, magasról leszarja Rózsa minden korábbi kommunikációját és hülyét csinál belőle. Na, az ilyen főnököt kell gyorsan otthagyni. de Rózsa és munkatársai nem ezt teszik, hanem majd ezt is lelkesen kommunikálják. Az a nő vagy gátlástalan, vagy nagyon buta, vagy mindkettő. Végül is Magyarországon bármihez lehet végrehajtót találni.

3. Végre, itt a kompromisszum! Dagonyázzatok benne magyar testvéreim! Lehet megint tízezrével ontani a szar diplomákat, forognak tovább a felsőoktatás papírmalmai. Gratulálok. Egyétek meg, amit főztek nektek. Azért Viktorkának lesz még pár meglepije, nem féltem, be fogja még tölteni azt a nemezis szerepet, amit tegnap szántam neki.

Szólj hozzá!

Címkék: tandíj Orbán Viktor Felsőoktatás


A bejegyzés trackback címe:

https://kiengedemagozt.blog.hu/api/trackback/id/tr794967820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása