HTML

Kiengedem a gőzt

Néha sok lesz már mindenből és akkor irogatok. Átmenetileg engedélyezem a kommentelést, de ha elszabadul a tahóság, akkor ismét letiltom.

2013.01.18. 18:38 Dilis Csávó

Bocs a fejlécért

Bár írásaimat érhetik kritikák, az biztosnak tűnik, hogy jobban írok, mint képzőművészkedek.

Megtettem amit most tudtam, a fenti fejlécben egyébként még sok mindenkit szerepeltetnék, de vannak terjedelmi korlátok. A lényeg, hogy általában az etatista, eszetlen, kontrollmániás barmok zavarnak, pártállástól függetlenül.

 

6 komment

Címkék: fejléc


A bejegyzés trackback címe:

https://kiengedemagozt.blog.hu/api/trackback/id/tr475025950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FilcTroll 2013.01.20. 06:30:11

Szia, elolvastam az utóbbi pár írásod. Szerinted mi a helyes, kivezető út ebből a szarból -- és mennyi ideig tart?

Dilis Csávó 2013.01.20. 09:10:01

Minel kesobb kezdjuk el, annal tovabb tart. A lenyeg, hogy el kellene kezdeni bizni a piacban, es elhinni, hogy az allam nem kepes a problemak helyettunk valo megoldasara. Ez olyan leap of faith mint az assassin`s creedben. 1995-ben volt egy nagy lehetosegunk, amit elszalasztottunk. Ritkan jonnek ilyen tortenelmi pillanatok, szerintem megint itt van a kovetkezo. Ha mondjuk az emberek nem a populistakra szavaznanak, es populista szolamokkal nem lehetne kivinni oket az utcara, mar jobban kijonnenk az egeszbol.

FilcTroll 2013.01.20. 20:43:50

De hisz épp ez a baj: nekünk a szabadságnál fontosabb a biztonság, az önállóságnál a kényelem. Alig van tudatosan szavazó polgárunk -- ez a kampányokból is làtszik. Egy országnyi vagyont loptak el az orrunk előtt a rendszerváltás óta. Nekünk tényleg Mohács kell.

Dilis Csávó 2013.01.20. 20:59:15

@FilcTroll: vagy talan mar az sem eleg. Egy kollegammal beszeltem az osszeomlasos elmeletemrol
(
orban pozitiv hozadeka cimu bejegyzes), es o hozott ellenpeldat. Pl. Argentinaban is volt allamcsod, most megi spontosan ugyanazon a palyan vannak, ami ugyanoda vezet.

FilcTroll 2013.01.21. 04:59:03

Nos, az allamcsod nem vicc, itt különösen elszabadulna a pokol, onnan évtizedekig nincs visszaút a normalitásba. Argentínában ma sincs pl. közbiztonság és efféle apróságok.

Unabhängigkeitserklärungen 2013.01.24. 14:28:06

@FilcTroll: "Az, aki feláldozza szabadságát a biztonságáért, egyiket sem érdemli meg."-Benjamin Franklin

Gratulálok az írásaidhoz Dilis Csávó! Csak így tovább! Mindig csodáltam az olyan embereket, akik képesek higgadtan, különösen fegyver témában vitába szállni olyanokkal, akiket nem lehet meggyőzni ész érvekkel, mert vagy provokátorok vagy pedig "mindentől rettegők". Az utóbbi csoport számára csak a mindent irányító állam a megoldás. Azt el sem merik képzelni, hogy a saját életüket saját maguk irányítsák.
süti beállítások módosítása